靖問而家有咩4bay nas抵玩?

本身用開syno ds211j,有d慢,同埋想上4bay
主要backup data,ftp,time machine,bt,sync dropbox
請推介,謝謝

SYNO/ASUSTOR/U-NAS/N54L??

應該點揀呢?

SYNO/ASUSTOR/U-NAS/N54L??

應該點揀呢?
dee329 發表於 2014-7-20 12:52

U-NAS用來DIY,其他的佢同你set好左

我個人會U-NAS因為死左可以自己換,其他要返代理

U-NAS用來DIY,其他的佢同你set好左

我個人會U-NAS因為死左可以自己換,其他要返代理 ...
zoin0000 發表於 2014-7-20 12:59

我有d怕個os難搞同埋功能追唔上syno

我有d怕個os難搞同埋功能追唔上syno
dee329 發表於 2014-7-20 13:03

ching有無set開Rotuer

大家都是行Web setting現在好易用,仲有中英文無理由會睇錯....

有興趣可以玩U-NAS行Win7不過買MB同火牛要睇清楚有d ITX安唔到

團購專區有U-Nas團購,全套好像2K,但是唔知OS是比HD/DOM/SSD

ching有無set開Rotuer

大家都是行Web setting現在好易用,仲有中英文無理由會睇錯....

有興趣可以玩U-NA ...
zoin0000 發表於 2014-7-20 13:10

有呀,我係怕用開syno太方便,如果行win7咪好多programs要自己裝? ftp,ddns,web station,time machine。。。。

有呀,我係怕用開syno太方便,如果行win7咪好多programs要自己裝? ftp,ddns,web station,time m ...
dee329 發表於 2014-7-20 14:53

ftp,ddns,web station,time machine。。。。win7本身有但要自己set

團購U-Nas我見佢有OS賣你自己去睇下

ftp,ddns,web station,time machine。。。。win7本身有但要自己set

團購U-Nas我見佢有OS賣你自己去 ...
zoin0000 發表於 2014-7-20 14:59

即係要裝左win7再另外裝以上對應既software?

如果你對速度有要求就 U-NAS 或 N54L。除非你買用 ATOM 的 SYNO/ASUSTOR 唔係都係好慢  ...
rayman 發表於 2014-7-20 16:14

即係415play?好似貴好多$4xxx
如果U-NAS/N54L應該$2xxx埋到單?