[操作疑難] QNAP TS-451 USB PORT問題

新買兩日, 諗住試USB SOUND CARD, 插前面冇反應, 再插後面一樣冇反應
試EXTERNAL HARDDISK, 插前後一樣係冇反應
試埋USB手指, 都係插前後都冇留反應

好, 試埋USB MOUSE, 有燈著, 但只限著燈, XBMC畫面個箭咀都係冇反應的
咁試埋插電話, 叉到電

即係USB PORT有電. 不過其他再DRIVER既野全部唔用得
咁係咪即係部機有野我未SET好?  請指教

螢幕快照 2014-09-22 10.56.55.jpg

你插入USB裝置。。會係LEE度見到。。唔洗特別設定

試過, 乜都見唔到, 你有冇USB MOUSE/SOUND CARD試過?  有冇反應?
即係HDMI OUTPUT果陣會用到

回覆 3# bigwin

未過頭七拎去換啦

(Sent from HKEPC iPhone app)

拎去賣果間?

拎去賣果間?
bigwin 發表於 2014-9-22 13:41

當然,帯齊箱内所有東西和單

ok, 但係我咁既情況係咪唔正常?  
今晚拎多隻external harddisk返去試下睇下有冇反應

ok, 但係我咁既情況係咪唔正常?  
今晚拎多隻external harddisk返去試下睇下有冇反應 ...
bigwin 發表於 2014-9-22 14:23

你不説開,我真不會試,你用usb手指戓hd也認不到??
我也今晩試試先

係usb card reader+sd card, Buffalo external harddisk 1t, usb sound card, usb mouse etc

Port係有電的, 叉到電話, 即係似軟件唔support所以先想問係咪我問題

因為冇理由mouse都認唔到咁渣

via HKEPC Reader for Android

係usb card reader+sd card, Buffalo external harddisk 1t, usb sound card, usb mouse etc

Port係有電的 ...
bigwin 發表於 2014-9-22 14:52

你用無線老鼠試下,用手指試最方便,wifi手指也可以試