(新手)用緊Q記269H嘅我...............

係用緊單碟模式(同一容量)
可唔可以喺下圖,分別到邊個folder就係邊隻hdd?
如果悟得,要喺邊處先分別到邊隻hdd就邊個folder?

.........簡單d講,我可唔可以有得選擇,將d檔案入落兩隻hdd嘅其中一隻?

入返QTS就睇得返個folder係邊個volume

回覆 2# 9658@transperth

試吓先,唔該哂!!!

回覆9658@transperth

但係都係只是知到邊個foder有幾多檔案,同埋用咗幾大容量,

我其實想知係d檔案入咗邊隻hdd度,
同埋自己可否可以有得選擇,入落自己想入嗰隻hdd  

回覆  tsehung

但係都係只是知到邊個foder有幾多檔案,同埋用咗幾大容量,

我其實想知係d檔案入咗邊隻hd ...
tsehung 發表於 2014-11-29 22:34

睇個folder 係"DataVolX" 就知
要選HDD, 開shared folder果時有得選
開左之前都可以搬去第2個HDD

回覆 5# p0486

唔好意思,新手咩都唔識,
"DataVolX"即是在那裡呢?!

回覆  p0486

唔好意思,新手咩都唔識,
"DataVolX"即是在那裡呢?!  ...
tsehung 發表於 2014-11-29 22:39

儲存空間總管

要選HDD, 開shared folder果時有得選
開左之前都可以搬去第2個HDD ...
p0486 發表於 2014-11-29 10:36 PM

補下圖先

回覆 5# p0486

請問是否在下圖其中一個icon內呢?
請告知我自己去搵!!!

回覆 9# tsehung
Control Panel-->系統管理-->儲存空間管理