而家買204TE會唔會太out?

只打算用raid 1, 初期只用一對hdd, 留定兩個bay之後有需要時升級用。
有冇hdmi out唔係大concern, 因為我可以經電腦出電視/projector。
另外想有BT function。

如果以204TE嘅價位左右,有冇其他好嘅提議呢?多謝各位師兄指點

我覺得asustor好抵玩
想bt有utorrent同迅雷

4 bay 計 204TE低玩,BT無問題,一般好夠用,
最平Buffalo $16xx,但好渣

304T囉, 反正減價後同204TE差唔多價.

回覆 4# esso_fox

Ching,真係想知,304T,係快啲,應該Read/Write 速度高啲,佢係咪同214play,269H,同CPU?做到Real time transcode 呢?
我部202TE最快Write 70MB/s,Q記269H 做到110MB/s,如果無用Real time transcode,
204TE算4 bay最高性價比啦

回覆 5# blkbd5

睇下D舊評測有好多人講!

回覆 4# esso_fox

其實304T同204TE係咪就只係快d, 無其他分別?
唔知值唔值得俾多幾百蚊...~

回覆  esso_fox

Ching,真係想知,304T,係快啲,應該Read/Write 速度高啲,佢係咪同214play,269H,同CP ...
blkbd5 發表於 2014-12-2 16:13

After updating to adm 2.3, 202TE read/write speed improved a lot

Toshiba 3TB, Single mode
100MB test

回覆 8# pc1668

師兄,好勁喎,
不過,我只係由NAS- ROUTER - NAS,用FTP對抄,今晚再試吓,係咪快過70MB/s先

回覆  pc1668

師兄,好勁喎,
不過,我只係由NAS- ROUTER - NAS,用FTP對抄,今晚再試吓,係咪快過70MB/s ...
blkbd5 發表於 2014-12-3 09:10

500MB test