[操作疑難] 【已解決】如何不經 arm cpu 去build thumbnail?

回復 1 #hhhepc

廠家想迫你用x86 cpu來gen thumbnail嘛……
不過以前用arm機都係就咁upload上去,雖然慢好多但我由佢自己gen,不用開多部腦去做……

via HKEPC Reader for Android

回覆  tingcrab
咁即係迫人用周記OS/轉會
咁我DL番舊版的Synology Assistant 咪得
用左213J半年炸 ...
hhhepc 發表於 2015-1-4 22:59

你仲有個選擇 ,就係唔用佢 Photo Station ,將隻 NAS 做番一隻 NAS .
213J 算好的了.. 211J 時代要 telnet 入去夾硬停左個縮圖  ,唔係既話部NAS 根本係死左響度.

到後期 ,我已經唔會將野放入 Photo ,Video 既 Default Folder 度. 咁至世界和平

Photo Station Uploader唔係獨立既咩?

回覆  tingcrab
咁即係迫人用周記OS/轉會
咁我DL番舊版的Synology Assistant 咪得
用左213J半年炸 ...
hhhepc 發表於 2015-1-4 22:59

ching 為什麼不用Photo Station Uploader?
Photo Station Uploader 用於批次大量上傳照片和影片到 Photo Station,使用您電腦的處理能力來建立縮圖,並轉換影片至可播放且高品質的格式

http://global.download.synology. ... oader-Setup-056.exe

回覆  ttc
頭先DL左Photo Station Uploader, 但detect唔到部野, 呢隻軟件同樣係fade out左
最後DL左Synolo ...
hhhepc 發表於 2015-1-5 00:03

ching 電腦有用防火牆?
windows 本身/自己裝的防火牆

回覆  ttc
頭先DL左Photo Station Uploader, 但detect唔到部野, 呢隻軟件同樣係fade out左
最後DL左Synolo ...
hhhepc 發表於 2015-1-5 00:03

Photo Station Uploader 沒有fade out, 仍然繼續有新版出