講開自組 NAS

十世之前話有隻萬由 U-NAS 4-bay 殼,當時好多人買咗(記得 HKEPC 都有團購)
而家無人再提起過既?

我突然諗緊,好唔好放棄考慮 N54L,買隻 SilverStone DS380 + Asrock C2550D4I 玩大佢

隻野比我掉左埋一邊.. 轉左用 JON_BO V3B ..
或者下一化ATOM出時會裝番起佢..

隻野比我掉左埋一邊.. 轉左用 JON_BO V3B ..
或者下一化ATOM出時會裝番起佢..
iamfish 發表於 2015-1-21 22:02

有無 link 可以介紹下?

箱定板?板未出.. 箱就 http://goo.gl/4NnuSY
又,記錯MODEL原來,V6至真.

箱定板?板未出.. 箱就
又,記錯MODEL原來,V6至真.
iamfish 發表於 2015-1-21 22:24

你等緊乜野板???

回覆 1# fakeman
Why not? 我都諗緊自己整隻黎 save 相 同 video....

自組NAS最麻煩係搵個極細但又極多bay的箱,除左Silverstone DS380之外就得萬由nsc-800;但如果砌16bay俾華碩塊P9A我真係諗唔到有咩殼,一係就買兩部萬由8bay疊上變16bay……

之後煩既就係買底板,縱觀多塊板得ASUS P9A同ASRock C2750D4I兩隻係有12x同16x SATA可用……

你等緊乜野板???
fakeman 發表於 2015-1-22 00:42

14nm Atom

十世之前話有隻萬由 U-NAS 4-bay 殼,當時好多人買咗(記得 HKEPC 都有團購)
而家無人再提起過既?

我突 ...
fakeman 發表於 2015-1-21 21:41

妖!
粒POWER制禁幾下就坏
玩鬼玩馬咩

自組NAS最麻煩係搵個極細但又極多bay的箱,除左Silverstone DS380之外就得萬由nsc-800;但如果砌16bay俾華 ...
tingcrab 發表於 2015-1-22 01:13

聯力有隻 PC-Q26.....可以插 10 隻 3.5".....