想問IP CAM+NAS

若用S or Q記,使唔使特定牌子既 IP cam ???

Thanks  !

S記平 cam 都得如 easyn wansview

大陸平cam獲氣多!買平cam不如行返dvr

(Sent from HKEPC iPhone app)

大陸平cam獲氣多!買平cam不如行返dvr

(Sent from HKEPC iPhone app)
wa124 發表於 2015-2-2 22:50

我用緊堆 easyn 冇乜大問題.. 可能我要求唔算高

S記平 cam 都得如 easyn wansview
iamfish 發表於 2015-2-2 16:35

想問下師兄, S記個compatible list冇Wansview. 你點做到support到呢個牌子既cam? Thx!

想問下師兄, S記個compatible list冇Wansview. 你點做到support到呢個牌子既cam? Thx!
yelodog 發表於 2015-2-3 07:29

用 custom 自己入 source
/videostream.CGI

有部份係其他 link ,但八九不離十
鐘意自己 mod 個 model出黎都仲得。

我用S記的, 大家有預到ipcam與NAS斷線嗎?
我發生的非常頻密, 同時使用2個不同牌子IPCAM

自己用緊easyN + IPUX 配Synology 無咩問題

如果依家買IPCAM, 我會買FOSCAM 720P (POE)

自己用緊easyN + IPUX 配Synology 無咩問題

如果依家買IPCAM, 我會買FOSCAM 720P (POE) ...
happyt610 發表於 2015-3-6 23:41

用幾隻平價 CAM, FOSCAM 真係算正...

用幾隻平價 CAM, FOSCAM 真係算正...
issachar 發表於 2015-3-7 02:35

絕對認同, 要NAS錄到2-way audio, 除左Foscam 720p或以上既cam, 我真係搵唔到其他"平價"牌子