[操作疑難] 有無報導話幾時出 s415j?

宜家用緊212j 唔多夠用了 想換 415j

唔夠 bay 定唔夠快先??

唔夠 bay 定唔夠快先??
indigo 發表於 2015-3-3 17:41

兩樣都係

真心樓主不如考慮直接上中高型號,我之前就用緊212J,本來都係想平平地買414J,
但係諗來諗去最後都係入左415+,Synology邊會死錯人,
就算出415J可能都係用返果個舊款機箱,散熱差換碟又麻煩,效能又一定唔方好
升左上415+根本就兩個境界,同時bt三五十套日劇都輕鬆自如,將來仲可以加Ram
上得4bays都起碼用3-4年啦,真係唔好買部J黎虐待自己

真心樓主不如考慮直接上中高型號,我之前就用緊212J,本來都係想平平地買414J,
但係諗來諗去最後都係入左415+ ...
dcviewjack 發表於 2015-3-4 11:34

平d嘛
啱啱結婚買樓變得好窮

其實好少bt
但用開s記又想up下
所以先問下415j

回覆 5# plc1222

其實你用開咩功能?拎黎做咩先?

回覆  plc1222

其實你用開咩功能?拎黎做咩先?
wa124 發表於 2015-3-4 12:08

mac機time machine同 bt(一星期三四個seed....)

mac機time machine同 bt(一星期三四個seed....)
plc1222 發表於 2015-3-4 12:09

Mac 機 time machine 同 BT 有咩令你覺得 415j 會好過 212j? 如果你寨當 storage,不如考慮下買 USB HDD 盒外置儲 d 唔等駛既野或做 BT drive,留 d 內置位.....

但係諗來諗去最後都係入左415+ ...
dcviewjack 發表於 2015-3-4 11:34

我用 210j 都係長時間大量 bt.....根本 bt 就唔多食 cpu resources,都係勁扯 HDD 之嘛

Mac 機 time machine 同 BT 有咩令你覺得 415j 會好過 212j? 如果你寨當 storage,不如考慮下買 USB ...
fakeman 發表於 2015-3-4 12:39

即係我可以nas外插一個usb 3.5" hdd ?