請問有乜簡單方法抄個bootable freenas 落個9 pin USB Dom 到

乜都唔係好識,謝謝

乜都唔係好識,謝謝
polyboard 發表於 2015-3-11 13:08

我都唔係好明你想做乜,freenas 唔係已經可以裝落去 USB 手指?

我都唔係好明你想做乜,freenas 唔係已經可以裝落去 USB 手指?
fakeman 發表於 2015-3-11 16:56

Sorry 夜影相上來

如圖的USB DOM , 用咩方法抄會好D
IMG_20150311_204240 (1).jpg

如圖的USB DOM , 用咩方法抄會好D
polyboard 發表於 2015-3-11 21:08

落主板9pin囉...

Freenas應該有embedded版,用佢嚟copy落個usb dom度就得…

via HKEPC Reader for Android

Freenas應該有embedded版,用佢嚟copy落個usb dom度就得…

via HKEPC Reader for Android
tingcrab 發表於 2015-3-11 21:17

thankyou , it is very useful

原來己經無出embedded  version, 但都多謝c hing回答

原來己經無出embedded  version, 但都多謝c hing回答
polyboard 發表於 2015-3-12 02:44

反正你個 dom 都係 USB,你用 install to USB option 都得架,我之前都係咁樣 install 去 USB card reader 入面張 CF card

講開FreeNAS,其實佢好似改左好多野,變得不心應手,尤其佢個share出個folder只能活一個share方法,無得set好俾samaba就無得俾其他protocol用,唔知係咪我唔識定係咩……