買 Gen8 改 Xeon 既朋友

唔知有冇諗過呢部?本身已包 Xeon,仲有 4G RAM + 1T HDD 送喎,抵玩過買 HP 改機.....
http://www.computeruniverse.net/ ... 20-20-3708.asp#data

Xeon 1225
只係i5同級, 同1230有一段距離
另外, 條link入面都寫錯spec, DDR2

Xeon 1225
只係i5同級, 同1230有一段距離
另外, 條link入面都寫錯spec, DDR2 ...
KinChungE 發表於 2015-3-16 15:41

但點計都好,作為 server.....1225v3 都唔係差.....

但點計都好,作為 server.....1225v3 都唔係差.....
fakeman 發表於 2015/3/16 15:46

同意,如果唔要求有前置HDD Bays,的確是另一個選擇

同意,如果唔要求有前置HDD Bays,的確是另一個選擇
alexanderman 發表於 2015-3-16 16:10

佢咁大個 case 得個 4 個位又係差咗 d.....但呢部機唔知做咩賣咁平....

買 Gen8 改 Xeon 既朋友,買買下,會否諗下去黃金砌部MINI PC?

買 Gen8 改 Xeon 既朋友,買買下,會否諗下去黃金砌部MINI PC?
hkepcAndy 發表於 2015-3-16 16:22

大部份情況下要砌返一樣既野都係貴過買 Gen8....

樓上講得啱,我係貪呢個 Form Factor 細,同埋又有 Front HDD Tray, 又有 Built In Remote Management Tools。 粒 Xeon 都到咗,等得閒 D 就開工攪佢

樓上講得啱,我係貪呢個 Form Factor 細,同埋又有 Front HDD Tray, 又有 Built In Remote Management Tool ...
msxsnow 發表於 2015-3-17 12:48

師兄換咩 Xeon 呀?

E3-1265LV2 :agree::wahaha:

師兄換咩 Xeon 呀?
indigo 發表於 2015-3-17 13:01