[操作疑難] 關於Synology VPN Server 用戶數目

Ching,

我打算買個 Synology NAS, 其中一個作用就係加VPN功能,主要出差作翻牆用。

1. 上網看了設置好像唔難,事實係嗎?

2. 能夠最多加幾多個用戶?

3. 到底用VPN router 好定係 NAS 好

謝謝解答。

Ching,

我打算買個 Synology NAS, 其中一個作用就係加VPN功能,主要出差作翻牆用。

1. 上網看了設置好像 ...
marmot 發表於 2015-3-27 16:36

你有幾多個 user?? User 及流量對於硬件要求有唔同

宜家30個,主要比公司D人用

宜家30個,主要比公司D人用
marmot 發表於 2015-3-27 16:43

30 個就不如自己買部電腦仔起個 pfSense VPN 算啦,又或者買隻 Mikrotik.....家用 router 頂唔到,NAS 都要 cpu 比較好既先做得到

30 個就不如自己買部電腦仔起個 pfSense VPN 算啦,又或者買隻 Mikrotik.....家用 router 頂唔到,N ...
fakeman 發表於 2015-3-27 17:31

O岩O岩買左 TVS-871-PT-4G (會加ram到16GB同換上i7-4790S)
QNAP TVS-871-PT-4G-US.jpg

一段時間內應該夠玩

O岩O岩買左 TVS-871-PT-4G (會加ram到16GB同換上i7-4790S)

一段時間內應該夠玩 ...
kofz 發表於 2015-3-27 18:15

大哥,有咩理由為咗 VPN 買部 8-bay NAS?你搭錯線?

大哥,有咩理由為咗 VPN 買部 8-bay NAS?你搭錯線?
fakeman 發表於 2015-3-27 18:49

Show off only

如果我唔係Programmer,邊個方法簡單點?

Show off only
火B 發表於 2015-3-27 19:09

就係咁

就係咁
kofz 發表於 2015-3-27 19:38

咁你應該另外開 thread 而唔係入來騎劫人哋個 post 丫嘛