[操作疑難] QNAP用Transmission定Download station好?

一直用開Download station黎b野既~
剛裝左Transmission,但開始設定時發覺setting很複雜
想問下大家邊個好用?分別大唔大?

我懶所以淨係用佢個download station

I use download station & Bitcomet on VM running Win 8.1

I use download station & Bitcomet on VM running Win 8.1
jimmychan 發表於 2015-5-15 05:37 PM

呀忘了說
我部119太雞
VM免問

download station已經好耐無用, 唔知而家變成點...而transmission就日日用, 裝理個transmission client好方便, 食資源少及穩定 (相對於rtorrent) 可以試試...

download station已經好耐無用, 唔知而家變成點...而transmission就日日用, 裝理個transmission client好方 ...
vv123 發表於 2015-5-15 18:52

但U2唔食transmission, 搞到我要焗裝 rtorrent...

但U2唔食transmission, 搞到我要焗裝 rtorrent...
炎冬 發表於 2015-5-15 20:25

據聞rtorrent個連線能力較transmission好,但係唔知點解qnap個rtorrent間唔中就crash, 但係transmission就非常穩定,基本上一年你唔郁佢佢行足一年⋯

download station已經好耐無用, 唔知而家變成點...而transmission就日日用, 裝理個transmission client好方 ...
vv123 發表於 2015-5-15 06:52 PM

我想問係咪default setting已經OK?

下面果堆野要點搞?定可以唔理?

我想問係咪default setting已經OK?

下面果堆野要點搞?定可以唔理?

...
TH30 發表於 2015-5-15 22:21

乜都唔使改,click"Enabled"後面個公仔,跟住彈出對話盒輸入'admin/admin'就入到去⋯
比較好用嘅你可以download一個叫'transmission remote gui' set 好個ip同pw, 咁就唔使喺個browser度login, d torrent file 可以就咁拖過去⋯

我已經放棄咗 q 記 bt