[操作疑難] Gen8 microserver ilo 問題

請問咁多位有冇試過間唔中用ilo remote console 個keyboard會冇反應? 通常我郁過raid card d setting 之後就會發生呢個問題....

有呀,以為個 keyboard 壞左,搵好耐先知,係個 iLo 攪鬼,所以,有時我會轉 .net 方式,唔用 java,避開呢個問題。

有呀,以為個 keyboard 壞左,搵好耐先知,係個 iLo 攪鬼,所以,有時我會轉 .net 方式,唔用 java,避開呢 ...
rabi 發表於 4/6/2015 11:32

但係我用.net都會發生呢個情況.....

但係我用.net都會發生呢個情況.....
garylor 發表於 2015-6-4 11:44

轉來轉去都跟住你?

咁我無你咁嚴重了,iLo 正常係裝機果下先會用得多,部機裝好後,好少用,建議師兄 upgrade fw 先。

回覆 4# rabi

o岩o岩upgrade左ilo 2.1,暫時好似冇事.

借貼一問,個iLo port可否當一般 network port 用,即係一條綫攪拈哂?

回覆 6# vv123

唔得

回覆  rabi

o岩o岩upgrade左ilo 2.1,暫時好似冇事.
garylor 發表於 2015-6-4 12:03

邊度可以 upgrade?? 我搵唻搵去都係得 2.03

邊度可以 upgrade?? 我搵唻搵去都係得 2.03
indigo 發表於 4/6/2015 15:10

http://pan.baidu.com/s/1bnEVYe7

garylor 發表於 2015-6-4 15:13

exe file?? 唔係 bin file format 咩??