**已放棄** 自組ITX NAS Intel D525 方案

由於要中港兩地走的關係, 想砌多台NAS(條女!?) , 方便翻出同翻入...
想係TB 1000RBM內一次砌部D525 ITX 版同機箱. 想問下邊隻版比較stable 同細機箱好介紹?

OS當然就不能說啦!

悦升NAS/N70E-DR 好似啱用啲.

D525好焮架

回覆 3# monsterz

唔明

回覆  monsterz

唔明
Inty 發表於 2015-6-23 15:03

就係溫度問題

我用緊d525做router@ros

熱量唔低,所以我加左notebook散熱座幫助散熱

回覆 4# Inty

D525, 2011年產品, 發熱大得來性能不濟. Celeron 1037U板如N70E-DR, 6XSATA, 發熱中等, 換塊heatsink就可以玩passive, linux常年40(avg)-50度(max), 是您居家旅行之必備選擇

想問CHing打算點樣開VPN server?

回覆  Inty

D525, 2011年產品, 發熱大得來性能不濟. Celeron 1037U板如N70E-DR, 6XSATA, 發熱中等,  ...
monsterz 發表於 2015-6-23 15:21

佢咪話不能說囉.

佢咪話不能說囉.
mcdull 發表於 2015-6-23 17:45

係喎明白了...

我之前用可以說時未試過嗰VPN功能

咁有冇其他ITX 好用? 最好$500內啦.

咁有冇其他ITX 好用? 最好$500內啦.
Inty 發表於 2015-6-24 10:20

Asrock Q1900-ITX(唔好買錯 Q1900B-ITX)

其實 C1037U 發熱都係比較多,J1900 會真係比較適合 passive。但如果想 C1037U,可以諗下呢塊 gigabyte