買左DS415Play, 宜家仲俾我揾到隻電視手指

之前行左好多間舖問, 個個都話: 我知你講咩, 用落nas度丫嘛, 你死心啦, 全港你都唔駛旨意揾到隻夾既手指用架喇...

啱啱喺298 3 樓啲唔起眼既舖度, 望到老闆頭上有盒封塵既D268, 即時厚面皮叫老闆賣俾我.

興奮到拎住盒野喺啲潑我冷水既舖頭打番幾個轉, 個staff仲眼金金

希望返去用到

再之前上yahoo bid, 見到新高登有舖賣[8GL5]手指, 衝去買左返嚟, 認唔到... 一打開嚟睇, 根本唔係8GL5, 中左大伏..

快d試睇用吾用得!

快d試睇用吾用得!
hon328 發表於 2015-8-31 19:19

認到隻手指, scan 緊台, scan左半個鐘仲係 0 既?
已經reboot左, 同set左auto

認到隻手指, scan 緊台, scan左半個鐘仲係 0 既?
已經reboot左, 同set左auto ...
stdy 發表於 2015-8-31 19:46

最後發現, auto 搵唔到, 搵左耐.
一轉番hong kong, o的台就出晒o黎
14個台.

不過真係好熱, 宜家裸跑算...

Q1) 我錄完用 DLNA 播番出來~ (SonyW800a+LAN)
睇幾十分鐘就開始有D 聲畫不對 :<  
(係電腦用 wifi 駁 smb 睇又無事)
點解會咁架 @@
已用 CAT5+ASUS N56U :<

Q2) 而且錄果時
吾知點解有時 會出現呢個情況@@
2015-09-01 10_21_07-DSM Home.png

Q3) 而且如果錄影完...佢一定會自動開左個 streaming 0既?
係吾係 setting 有得set架呢?
2015-09-01 10_40_40-DSM Home.png

謝謝指教

唔知點解, 睇就睇到, 但有畫面無聲, 係咪有野未set好?
有時等左好耐先有聲, 有時連聲都冇..

師兄你scan到個D台係咪全高清? 有無字幕? Nicam?

我都想搵隻俾DS214play

唔知點解, 睇就睇到, 但有畫面無聲, 係咪有野未set好?
有時等左好耐先有聲, 有時連聲都冇.. ...
stdy 發表於 2015-9-1 12:07

會唔會係因為電視解碼問題? 可能電視CPU唔夠快....

我facebook 問左synology, 佢話可能係兼容問題, 不過佢地話9月下旬到10月會做一次電視手指既兼容度測試, 希望可以support埋o的買到既手指啦