[開箱] [開箱]極級毒物...QNAP 871T (21/10測速更新 #59)

我相信可能係全港第一個871T既開箱。本來都有唸住出EC1080但係最終都係因為THUNDERBOLT既關係揀左871T。價錢差不多但係871T比較差既地方就係MAX RAM得16GB,玩VM會無甘爽。現役既853 PRO仲唸緊賣唔賣,或者用黎做BACKUP。依家等緊三叔出年既4TB 850 PRO/EVO,實行全SSD計畫。

英國運到黎,無穿無爛。

英國運到黎,無穿無爛。

IMG_20151018_035532 (small).jpg

包裝簡潔

包裝簡潔

IMG_20151018_035727 (small).jpg

體型唔算大,同853 PRO一樣。

體型唔算大,同853 PRO一樣。

IMG_20151018_040045 (small).jpg

兩兄弟大合照

兩兄弟大合照

IMG_20151018_040154 (small).jpg

How Much $?

豪華配置 TB2 + 10Gbe
一公佈真眼前一亮, 仲開心如此高階機種用呢款 HDD tray, 唔鐘意 pro 版嘅 tray
咁短時間由 853pro -> 871 $$ 871= 853x2 ?

回覆 2# ivanho2008

由英國訂過黎連運費大概HK$24,000。根據以往香港定價既往績,相信香港要差不多3雞野先落到樓。

終於有開箱啦

其實師兄可以試下照隊 32GB 落去,都有可能得嘅。

其實師兄可以試下照隊 32GB 落去,都有可能得嘅。
indigo 發表於 2015-10-18 12:00

研究左呢個問題好奈。幾乎100%肯定唔得。HASWELL CPU除非MOTHERBOARD VENDOR特別關照係BIOS度做手腳,如果唔係就SUPPORT唔到16GB DIMM,即係行唔到32GB MAX。

回覆  ivanho2008

由英國訂過黎連運費大概HK$24,000。根據以往香港定價既往績,相信香港要差不多3雞野先 ...
mikeylam 發表於 2015-10-18 11:02

平過美國亞馬遜?

平過美國亞馬遜?
kofz 發表於 2015-10-18 12:39

早一個月左右AMAZON出左個價US$3199。最大獲係唔送香港,要搞集運。加加埋埋肯定貴過我英國呢個價。

好名貴