[開箱] 泠門開箱 DLINK DNS320-L

呢版D 師兄用開都係大牌子架 NAS, 一般除左功能強大之外, 體積都有返咁上下大..而且入門價錢都 2千 – 3 千蚊….

其實我買呢隻野架原因好簡單, 主要BACKUP 小朋友相, 可用比老婆手機睇返D相, 因為佢地D相響IPHONE到, 就算BACKUP左響電腦到, 佢地都唔會全DELETE FREE返D 位出來, 一陣又話要留來時時睇…………..
另外就係要體積細, 要放響家中2歲同4歲小朋友拿唔到架地方(櫃後或牆角)
一定要行 RAID 1 , 如果相同片無左會家變…………..

所以買左呢隻 DLINK 320-L  <-- 一定要有 “L” 先可以有 MYDLINK ACCESS-NAS APPS.

因為係平野, 所以一切從簡, HARDWARE 就唔多介紹啦...或去呢到睇
http://www.dlink.com.cn/home/product?id=642&hid=0

抄DATA (READ)就 35MB – 40MB, (WRITE) 就15MB-20MB都算係咁….

一般HD 架MONITOR 都有..

FTP 同BT 都有..

佢個 https://hk.mydlink.com/entrance   幾方便, 咩都唔駛SET 就可以放隻NAS 響公司, 自己響屋企或街用手機ACCESS. 當然會慢D 囉..

最重要架手機ACCESS .

不過, 暫時只可以 APPLE 裝置先用到, MYDLINK NAS ACCESS......
ANDROID 果個有問題, CONNECT 唔到...........................

最後, 不喜勿插...多謝收看

感謝師兄開箱分享!!

這個我已用了兩年多了,很穩定耐用的!

請問樓主邊度買同幾錢??

via HKEPC Reader for Android

淘架炸。$530人仔。如果唔要手機access 就$399人仔

via HKEPC Reader for Android

530人仔低玩

香港要成1100

個火牛是2腳插頭?

係呀, 2 腳.
我問過佢, 因為其實隻腳係可以換(見圖), 但佢話係大陸版, 只有2腳..

係呀, 2 腳.
我問過佢, 因為其實隻腳係可以換(見圖), 但佢話係大陸版, 只有2腳..
...
camus_xyz 發表於 2015-12-2 09:22

https://item.taobao.com/item.htm ... dGFS&id=20458604977
呢隻英式應該可用,穩陣D比火牛型號老板問清楚先。

師兄只D-Link入手價700左右,其實唔介意的話二手Q/S都買到,
基本功能 D-Link都有,不過速度似乎重係上世紀標準哦
同埋個人對於D-Link產品穩定性無乜信心

呢隻英式應該可用,穩陣D比火牛型號老板問清楚先。

師兄只D-Link入手價700左右,其實唔介意的話二手Q/S ...
edgeyim 發表於 2015-12-2 10:10

嘩正, 咁架頭都比師兄你找到, THX!
不過運費仲貴過隻插腳....