[操作疑難] 有冇人用 Cloud Sync sync 百度雲?

早幾日開始,想試吓用 百度雲 嘅離線下載,諗住用 Colud Sync sync 返落去部 NAS 度,但就成日 sync  唔倒,有時仲停住响 connecting......  
想問吓有冇人有經驗?係咪 setting 有啲咩要注意?定根本就係正常地成日唔得?

我已經sync唔到半年都有......唔知點搞

我已經sync唔到半年都有......唔知點搞
Inty 發表於 2015-12-7 13:14

咁呢鋪真係旦家雞見水喇,我試過佢個 離線下載 都幾利害,依家啲 files 响晒上面,都唔知點樣攞返落黎?不過我覺得應該係百度嘅問題,絕大多數時間,就算我上去佢個 百度雲網頁,手動咁想話下載 2kb 嘢,都大多數唔成功,㩒咗係完全冇反應咁。

有兩架 Synology NAS, sync 唔同既 百度 a/c, 一真用緊.
如果 sync 唔到, 試 remove 百度 a/c 再 add 過, 睇下有冇問題

有兩架 Synology NAS, sync 唔同既 百度 a/c, 一真用緊.
如果 sync 唔到, 試 remove 百度 a/c 再 add 過,  ...
ivanwong 發表於 2015-12-7 14:29

試過,冇幫助。
唉,有幾百 GB 嘢滯留咗响上面,都唔知點算?唔希望佢地陣亡呀⋯⋯
其實,係咪我用 離線下載 下載咗啲嘢响我個 account 度,就代表個 file 一定存在,只係我未攞倒落黎啫,係咪可以咁理解?

個file 大少少都sync 唔到,算把啦

個file 大少少都sync 唔到,算把啦
wongja 發表於 2015-12-7 14:52

又唔係喎,我幾日前開始試嘅時候,幾百MB 甚至試過 1GB 都 sync 倒,不過之後就有呢個問題出現咗佐喎,

又唔係喎,我幾日前開始試嘅時候,幾百MB 甚至試過 1GB 都 sync 倒,不過之後就有呢個問題出現咗佐 ...
TimCook 發表於 2015-12-7 14:59

我開頭都得既
但好似樓上咁,已經有大半年唔work
之後都費事試。

回復 5 #TimCook

唔係,如果俾佢掃到,一樣會delete你。我就俾佢delete左啲愛情動作片

via HKEPC Reader for Android

回復 TimCook

唔係,如果俾佢掃到,一樣會delete你。我就俾佢delete左啲愛情動作片  

via HKEPC Reade ...
bigcat667 發表於 2015-12-7 16:00

我啲正經嘢來噯,啱啱無神神又得返,睇吓佢正常倒幾時!?

Screen Shot 2015-12-07 at 4.29.49 PM.jpg

Screen Shot 2015-12-07 at 4.32.53 PM.jpg

Screen Shot 2015-12-07 at 4.34.57 PM.jpg