大家估計過左網絡 23 條後,會唔會出現大量舉報 nas 用家?

1)不能說 用家
2)大量 video 用家
3)ocean ktv 用家
似乎都可以出事 ...

問題:
1)係街睇自己 server d streaming video 係咪已經拉得?(假設比警察見到)
2)網絡 23 條到底會唔會影響 nas 同 hd 銷量?

最後:大家以後唔好得罪朋友啦,隨時比人出賣 ...

問題:
1)係街睇自己 server d streaming video 係咪已經拉得?(假設比警察見到)
2)網絡 23 條到底會唔會影響 nas 同 hd 銷量?
fatdog 發表於 2015-12-7 17:35

1) 自己拍d片,響街睇返係無問題的
情況有d似以前mp3咁, 自己買正版碟轉做 MP3 黎聽

2) NAS 除左片,仲可以做 Storage / VM / Player

1) 自己拍d片,響街睇返係無問題的
情況有d似以前mp3咁, 自己買正版碟轉做 MP3 黎聽

2) NAS 除左片, ...
oliver.lam 發表於 2015-12-7 18:02

正版 cd 轉做 mp3 好似已經犯法
因為 user 係冇 “該 cd 所有權”,只可以聽 ...
以前冇事,因為唱片公司冇舉報(唔會)
將來就係政府話事捉唔捉,佢要拉,一樣上門先拉後扣機搜證,上到庭點判已經係後事 ...
有冇講錯?

vm 如果行 windows 又係犯法,除非有正版盒裝,right?

正版 cd 轉做 mp3 好似已經犯法
因為 user 係冇 “該 cd 所有權”,只可以聽 ...
以前冇事,因為唱片公司 ...
fatdog 發表於 2015-12-7 18:10

mp3 個樣唔肯定, 當年有人講過自用好似得

VM 既話有正版 Key 就可以 , Or Linux 之類既 OpenSource

其實,玩下Facebook是但share下野已經有機會中伏啦.......

放自己拍的片和相就唔驚啦
2) 始終仲有好多功能既,唔會影響銷量

放自己拍的片和相就唔驚啦
2) 始終仲有好多功能既,唔會影響銷量
saimon05 發表於 2015-12-7 18:30

我覺得只要捉一單 home user 之後,唔駛理告唔告得入
就會直接影響 hd 銷量 ...

如果先將nas d file encrypt 晒,到時拉左會唔會 告多條 阻差辦工?

使唔使驚成咁
唔係用來圖利或公然share file得鬼閒理你
自己轉mp3, 版權持有人唔會管, 你覺得差佬會無端端上門拉人?