唔錯既平價 server(本地永遠都唔見呢 D)

如果唔介意個機箱大小小,呢個都係入門級好玩 server,擴充性絕對 OK,可插 4 隻 HDD
加 HDD controller 再改埋個 DVD 位的話仲可以再多 D 碟
Screen Shot 2016-01-07 at 2.13.02 AM.jpg

如果唔介意個機箱大小小,呢個都係入門級好玩 server,擴充性絕對 OK,可插 4 隻 HDD
加 HDD controller 再 ...
fakeman 發表於 2016-1-7 02:18

好似gen8吸引dWo,不過貴小小

我都砌左部差唔多價錢,但係冇intel lan,g1840 + asrockh81 + adata 4gb + acbel 牛 + sliverstone ps09

我都砌左部差唔多價錢,但係冇intel lan,g1840 + asrockh81 + adata 4gb + acbel 牛 + sliversto ...
twaiho2003 發表於 2016-1-7 08:47

INTEL LAN 淘淘二手LA 又平又低用

gen8 可以計埋香港有server 級保養

我都砌左部差唔多價錢,但係冇intel lan,g1840 + asrockh81 + adata 4gb + acbel 牛 + sliversto ...

唔係 server board 同 ecc 已經係兩個世界 ...

thanks

淨係 server grade board + ECC 已經係好大分別.....

回覆 9# fakeman

兩個世界+好大分別 ,  
買部NAS都係要黎裝資料姐,    實際上得兩個可能性
一係D資料係齊到,   一係有資料唔見左,  
你覺得server grade board + ecc 幫到你咪 up to you.
我就買完NAS一樣做backup