有冇方法放晒DS216play d RAM出黎用?

是咁的
因為個transcode限制多多的關係
我已經冇再用,但System仍然會Hold左幾百MB RAM
請問ching們有冇方法可以放返System D RAM出黎
我想用來做BT Buffer

是咁的
因為個transcode限制多多的關係
我已經冇再用,但System仍然會Hold左幾百MB RAM
請問ching們有冇方 ...
appleboycat 發表於 2016-1-8 23:37

第三方的216PLAY DTS 解碼已經出咗,你可以試吓(風險自負)
另外,你可以念吓用隻USB手指去BT。希望幫到你啦。

回覆 2# Y你特曲

Thanks~我搵搵先
BT用RAM Buffer唔會快d咩 我發現一口氣BT大量AV既時候,會食左好多RAM
所以先想放晒D RAM出黎用
眼白白睇住System食左幾百MB又用唔到好浪費呢~~

回覆  Y你特曲

Thanks~我搵搵先
BT用RAM Buffer唔會快d咩 我發現一口氣BT大量AV既時候,會食左好多 ...
appleboycat 發表於 2016-1-9 00:23

我想知如何allocate多啲ram俾s記嘅download station用……

via HKEPC Reader for Android

回覆  Y你特曲

Thanks~我搵搵先
BT用RAM Buffer唔會快d咩 我發現一口氣BT大量AV既時候,會食左好多 ...
appleboycat 發表於 2016-1-9 00:23

我寬頻是用100Mbps,剛測試求其咁搵啲野下載,15樣野差唔多用晒我下載速度。
但其實BT所以的資源比你想像中少,我部機只用了11XMB (Transmissiond)

回覆 2# Y你特曲

請問第三方的 DTS 解碼好邊度搵呢,同埋點安裝 呢,可以介紹下嗎。吾該。

回覆  Y你特曲

請問第三方的 DTS 解碼好邊度搵呢,同埋點安裝 呢,可以介紹下嗎。吾該。 ...
waiwaiwallace 發表於 2016-1-13 17:07

帶定頭盔先:LINK請自行轉英文,我未試過、我亦無用過DS216PLAY。我亦只係咁岩見到有人講開。
http://www.電話01.com/topicdet ... 3&p=12#58687924

檔案名稱:FFmpegWithDTS-comcerto2k-1.0-0005.spk
請自行GOOGLE,請注意,安裝第三方軟件,有中毒/死機/爆炸/升仙等等等...風險,請自行評估。

安裝方法:下載該檔案後,在DSM套件中心,設定、信任級別、選取"任何發行者",再在套件中心裡手動安裝。

回覆 4# tingcrab

S記Download Station = Transmission改
以前我記得有人教點改...

回覆 7# Y你特曲

多謝師兄,安裝左你講果個檔,而家DTS可以decode.

回覆  tingcrab

S記Download Station = Transmission改
以前我記得有人教點改...
wa124 發表於 2016-1-14 16:39

我就係好耐之前研究過點樣加大個RAM cache,想改個plist config檔,但改完佢又會自己reset返。