請教DS115J用家

請教DS115J用家
我最後都係諗住買DS115J
我只係用黎做動物機下載野
我想問用黎BT會唔會好慢, 無速度?
我見佢個SPEC麻麻地, BT去唔去到10MB/s ?

最緊要買隻極快嘅硬碟就真,咪以為nas就一定要買低轉nas碟……

遇到呢啲單悲bt情況,買隻RE個感覺快好多…

我N年前用過109,用green同black個分水嶺都相差好遠,成個response快咗…

via HKEPC Reader for Android

最緊要買隻極快嘅硬碟就真,咪以為nas就一定要買低轉nas碟……

遇到呢啲單悲bt情況,買隻RE個感覺快好多…

我N年前用過109,用green同black個分水嶺都相差好遠,成個response快咗…
tingcrab 發表於 2016-3-31 14:51

Getting a toshiba 3TB (or 4TB) is also ok

回覆 2# 火B
BT同時下載10個可唔可以去到10MB/s?

回覆 3# tingcrab
我手上有隻多餘1TB BLACK
應該OK掛?
其實最怕係BT速度慢
我見有人話得幾十KB/s下載速度

回覆  tingcrab
我手上有隻多餘1TB BLACK
應該OK掛?
其實最怕係BT速度慢
我見有人話得幾十KB/s下載速度 ...
不明 發表於 2016-3-31 16:41

你隻 HDD 慢到得十幾 KB/s 速度, 都掉得啦 ~

近呢 10 年出既 HDD, 好難慢過 10MB/s 啦

回覆 7# 觀星是答案
我意思係話怕BT時得幾十KB/S速度
因為DS115J個SPEC都幾低下

回覆  觀星是答案
我意思係話怕BT時得幾十KB/S速度
因為DS115J個SPEC都幾低下 ...
不明 發表於 2016-3-31 17:33

要睇下你後台有幾多野同時做緊
淨係 BT 同 share files 唔駛好勁。

回覆 9# 觀星是答案
我只係純BT同GOOGLE DRIVE SYNC
以DS115J個SPEC
同時10個下載可唔可以去到 10MB/s ?
我見佢得256MB RAM