[操作疑難] 請問去人地個S記拎野點先比較方便?

我入左去佢 nas , 但無得複制貼上。
移動就變左 zip .

請問有無得將全部野拉晒落黎?

Use Filezilla.

點樣複制貼上先?你複制佢部NAS入面dfiles/folders再放係NAS上面?可能你得read only access?

本身Synology File Station可以set Browse Local Drives,set好就應該可以直接係File Station度drag n drop落返你個local drive度。

Screen Shot 2016-04-11 at 03.33.57 AM.png

另外如樓上所講,用Filezilla經ftp都可以拎野,不過大前提你個login有ftp rights。

係你權限唔夠…

點樣複制貼上先?你複制佢部NAS入面dfiles/folders再放係NAS上面?可能你得read only access?

本身Synol ...
tingcrab 發表於 2016-4-11 03:36

我想在佢 nas 復制,在我電腦貼上。
我已用 admin a/c 登入。

已學你張圖試,但都唔得。

佢個 nas 冇 set ftp , 而且 router 肯定無 set port 位,所以用 filezilla 唔知 work 唔 work .

thankyou .

係你權限唔夠…
tommy913 發表於 2016-4-11 18:37

己用 admin a/c login .

thx

我想在佢 nas 復制,在我電腦貼上。
我已用 admin a/c 登入。

已學你張圖試,但都唔得。

佢個 nas 冇 s ...
火B 發表於 2016-4-11 19:56

要裝JAVA,再refresh 試吓...
另外,你部電腦係用乜OS?

要裝JAVA,再refresh 試吓...
另外,你部電腦係用乜OS?
Y你特曲 發表於 2016-4-11 20:15

已裝最新 java , 但 dsm 都重提我裝。
win10