有無qnap用家update左最新codexpack之後遇到transcoding問題?

小弟用ts253a, update 左codexpack 4.2.1之後,一用media viewer開video 就出

This video does not support online playback or does not exist

Email 問support 話新codexpack唔再support DTS And AC3 audio
我項你 我買呢隻qnap就係貪個transcoding 而家同我講唔再support某d format?

請問有無師兄遇到相同問題?

唔怪得我都唔得啦,相同問題

小弟用ts253a, update 左codexpack 4.2.1之後,一用media viewer開video 就出

This video does not suppor ...
djboyhk 發表於 2016-4-11 22:50

請問有無師兄有方法解決?

第一次買nas 對qnap好失望

唔係呀,我仲諗住買ts251c tim
噤如果用TAS 268, 係Android 用mx player 播會唔會冇呢個問題?

4.2.1版?係唔係之前wa124 share果個?
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=219&tid=2274167

我用緊播DTS冇問題喎?

4.2.1版?係唔係之前wa124 share果個?

我用緊播DTS冇問題喎?
泰坦167 發表於 2016-4-12 01:32

師兄 我之前問左SUPPORT有關問題之後,有高人SEND左Codexpack 4.2.3D比我,睇得返DTS/AC3
但今晚我見LOAD片唔係咁順REBOOT左部NAS,之後就睇唔返喇!

REMOVE REINSTALL codexpack 4.2.3D 一樣唔work, 究竟點解QNAP可以突然遠程DISABLE左我
係咪每次睇片都要CALL QNAP某D野?

回覆 6# djboyhk

一路用緊都冇問題...
同埋邊有可以遠程Disable.....就算唔駁Internet係內聯用都冇問題

會唔會係你條片食唔到硬解咋?

回覆  djboyhk

一路用緊都冇問題...
同埋邊有可以遠程Disable.....就算唔駁Internet係內聯用都冇問題

會 ...
泰坦167 發表於 2016-4-12 01:59

同一條片之前無問題架

多口問句 你會唔會有 4.2.1D 個BACKUP呀,我DOWNLOAD果個係 4.2.3D 唔知有無分別

我都有咁問題

諗返起,我都有update過 codexpack
回覆  djboyhk

一路用緊都冇問題...

會 ...
泰坦167 發表於 2016-4-12 01:59

好少會用佢個TRANSCODE FUNCTION,通常都直接出