要玩VM, 係咪得QNAP一個選擇??

S記玩唔到?

S記玩唔到?
buddy25 發表於 2016-4-13 11:27

我都想知..

以前 S 記有點機可以用第三方方法做到,但以 S 記家用機的 CPU  同 Ram 配置,我未玩過都知行到都十分之不實用。

以前 S 記有點機可以用第三方方法做到,但以 S 記家用機的 CPU  同 Ram 配置,我未玩過都知行到都十分之不 ...
t1174-3 發表於 2016-4-20 19:32

arm 同 x86 最大分別:?:

以前 S 記有點機可以用第三方方法做到,但以 S 記家用機的 CPU  同 Ram 配置,我未玩過都知行到都十分之不 ...
t1174-3 發表於 2016-4-20 19:32

是嗎?對家不是同一粒CPU嗎?那VM也是不實用??不會吧??

Desktop 用 Mac,QNAP VM 行 Windows 7,OK 順。

Desktop 用 Mac,QNAP VM 行 Windows 7,OK 順。
mateddy 發表於 2016-4-20 23:42

即係要買多部QNAP

即係要買多部QNAP
buddy25 發表於 2016-4-21 09:35

celeron 行VM
我部qnap 453pro 16G ram
行個win7直出mon + ubuntu run 少少service cpu都長期70%以上 =  =

celeron 行VM
我部qnap 453pro 16G ram
行個win7直出mon + ubuntu run 少少service cpu都 ...
shal 發表於 2016-4-21 09:41

你咁講, 即係算把喇~~