又有新版DSM 6.0-7321 Update 3......

大家又要做死士....

211j upgraded seems no problem

吓,剛將部DS209,變做DS211J,由4.2 升上 6.0,原來做咗死士,
比較番4.2,6.0用超多cpu resource 同 ram

412+ upgraded, seems no problem

吓,剛將部DS209,變做DS211J,由4.2 升上 6.0,原來做咗死士,
比較番4.2,6.0用超多cpu resource 同 ram ...
blkbd5 發表於 2016-4-24 20:23

大約兩年前隻Synolocker就係以DSM4.x漏洞撞入NAS將files加密再勒索,唔記得exactly係邊個版本,如果可以最少都up到DSM5.x啦。

看來唔少鑊. 咁快上到update 3...

大約兩年前隻Synolocker就係以DSM4.x漏洞撞入NAS將files加密再勒索,唔記得exactly係邊個版本,如果可以最 ...
EOS5 發表於 2016-4-25 02:35

唔係,你睇返 S 記公告就知,佢係每一個 version 最尾一代都有做新修正,所以唔一定要 5.x 先得,4.0/4.2 都有修正

唔係,你睇返 S 記公告就知,佢係每一個 version 最尾一代都有做新修正,所以唔一定要 5.x 先得,4. ...
fakeman 發表於 2016-4-25 03:19

正解,好似連陳年只能行dsm 3.0嘅機都有patch去修補返…

via HKEPC Reader for Android

正解,好似連陳年只能行dsm 3.0嘅機都有patch去修補返…

via HKEPC Reader for Android ...
tingcrab 發表於 2016-4-25 03:52

DSM 3 好似冇?因為當年應該未有 S 牌既 quick connect

DSM 3 好似冇?因為當年應該未有 S 牌既 quick connect
fakeman 發表於 2016-4-25 13:14

個bug同quick connect無關
係直接響未login情況下經http upload左個file上server run