請教各位大大,新手問題!!!

本人剛入手咗部S212J,裝好DSM6.0和ASSIT.後想裝CLOUD STATION SERVER,安裝好後發現"用戶端清單"沒有LIST。。。原本以為網上教學會有幫助,但其實好多嘢都唔太明白,所以想請咁多位前輩介紹一下,有無乜嘢書籍可以參考一下,其實我都已經爬過文,又試過周圍去搵有關嘅書,但都無發現。。。請咁多位幫幫忙。
唔該咁多位大大。。。謝謝.

本人剛入手咗部S212J,裝好DSM6.0和ASSIT.後想裝CLOUD STATION SERVER,安裝好後發現"用戶端清單"沒有LIST。 ...
515 發表於 2016-5-16 00:19

裝完server,要裝埋client,就會見到用戶清單。
client分別手機,電腦,s記nas 版。
至於教學,可能台灣個邊多啲。

裝完server,要裝埋client,就會見到用戶清單。
client分別手機,電腦,s記nas 版。
至於教學,可能台 ...
Y你特曲 發表於 2016-5-16 00:35

師兄你好,
多謝你的回覆,其實我已經係手機上安裝了DS cloud,但以及開了quickconnet,但當我係手機登入時,佢話我登入名字錯誤或權限已被修改過,但我肯定名和密碼以及權限都無問題,請問係邊到出了錯?

萬分感激,謝你

試下自己set port forwarding

師兄你好,
多謝你的回覆,其實我已經係手機上安裝了DS cloud,但以及開了quickconnet,但當我係手機 ...
515 發表於 2016-5-16 15:59

在NAS 裡的Cloud Station 的權限,是否開了給相應的USER?
另外,在HOME Folder 是否設了你自定的權限?(Home Folder 最好不要設任何野)。

試下自己set port forwarding
leonso1201 發表於 2016-5-16 16:18

師兄你好,請問點樣SET?

萬分感激

[img][/img][/img][/img]
在NAS 裡的Cloud Station 的權限,是否開了給相應的USER?
另外,在HOME Folder 是否設了你自定的權 ...
Y你特曲 發表於 2016-5-16 18:09

師兄你好,
相關權限都設定好了,請看圖.

謝謝

回覆 5# Y你特曲

但只有這裡不能打勾

回覆  Y你特曲
515 發表於 2016-5-17 00:27

以我所知,dsm6.0應該不可以用admin 和 guest 這兩個帳號,建議ching 開一個有admin權限的帳號再試試。

以我所知,dsm6.0應該不可以用admin 和 guest 這兩個帳號,建議ching 開一個有admin權限的帳號再試 ...
Y你特曲 發表於 2016-5-17 01:48

多謝師兄提示,等我試試先。