幫隻S記加RAM唔小心整爆左個Case....仲有冇保

一時大意

我反好想知點爛法……

via HKEPC Reader for Android

我反好想知點爛法……

tingcrab 發表於 2016-5-24 19:50

拆機果時,甩果下太大力,趺左落地,舊膠就爆左了.......
估唔到d膠咁化學............

回復 3 #fox3

有無相??

膠係無咁易跌爛,但長期有陽光曬住的話就會易脆…

你可以打電話問s記 人為整爛有冇得保,佢話有咪有/冇都冇計

一時大意
fox3 發表於 2016-5-24 19:45

唔使擔心. NAS 唔係咁容易壞.

回覆 5# 普羅

經過想請問CHING S記既零件應該打去邊度問,我根據網上資料打去漢X代理,長期冇人聽電話

一時大意
fox3 發表於 2016-5-24 19:45

CHING 有無相睇吓點爛法?估唔到咁化學一跌就爛。

我開極都開唔到隻NAS....

回覆  普羅

經過想請問CHING S記既零件應該打去邊度問,我根據網上資料打去漢X代理,長期冇人聽電話 ...
MusicFan 發表於 2016-5-24 20:46

可以去台灣官網開support ticket, 佢地會盡量提供協助, 大約年半至兩年前朋友隻DS21x (唔係好記得model)比屋企人整跌左落地, hdd當然死梗, 但隻Diskstation個殼爆埋, 個架彎左D, 打定輸數即管試下聯絡台灣, 如實講左係因為屋企人唔小心整到跌爛左, 佢地覆返朋友話可以比錢(印象中幾舊水), 寄返個殼同架比我朋友自己換