[操作疑難] 求教 S 記 mirgation 後冇晒 photo, video station 的album

今日買左隻216+ II
由舊個隻 212J拎晒兩隻碟入落新個隻
開機認到晒,問做唔做 migration,答 yes....
D files係度,不過photo, video station全部死晒error
佢要我 repair, repair 完 photo 及 video station 冇晒野....再add又睇唔到
我部野冇加密......

求Ching救救!!!

係部PC起套ubuntu, 望下d file齊唔齊先.

係部PC起套ubuntu, 望下d file齊唔齊先.
dds 發表於 2016-5-26 18:19

唔好意思,唔識 ubuntu....
但file station 見到晒d files
但add file 就唔見photo...呢個 folder

最慘係冇backup config.....

定係佢自己index完就見到呢......

去左呢度睇左未呀……

Screen Shot 2016-05-26 at 19.43.01.png

Screen Shot 2016-05-26 at 19.45.05.jpg

今日買左隻216+ II
由舊個隻 212J拎晒兩隻碟入落新個隻
開機認到晒,問做唔做 migration,答 yes....
D file ...
terrybobo 發表於 2016-5-26 18:13

如果 file station 睇到 file 就不使擔心,  你可以移除套件再重新安裝試吓.

會唔會係個index死左?我以前都試過,rebuild index解決倒

thanks! 原來未做完

去左呢度睇左未呀……
tingcrab 發表於 2016-5-26 19:49

我試過張佢個系統CONFIG 檔EXPORT 出來,跟住IMPORT 番落新機,佢就認到哂