[操作疑難] TS-253A Transcode Failed

用部機錄左D TV 節目好大, 放入手機睇好LAG, 所以想Transcode 左先, 但一transcode 左,就彈FAILED, 我試過放D ANIME 入去, 又成功,
係咪本身太大,佢就唔做?

MWSnap179 2016-06-11, 16_56_41.jpg

用部機錄左D TV 節目好大, 放入手機睇好LAG, 所以想Transcode 左先, 但一transcode 左,就彈FAILED, 我試過 ...
goldfish 發表於 2016-6-11 17:00

係不係 file format 嘅問題?

係不係 file format 嘅問題?
pctine 發表於 2016-6-11 18:49

現在用TV STATION 錄出來都係TS 檔,無得轉
我直接PLAY 都唔得
MWSnap180 2016-06-11, 18_50_25.jpg

應該係4.2.1個codexpack問題,你試下download個 CodexPack 4.2.3.D 睇下有無好d

https://mega.nz/#F!L1ATCaYQ!51SgWKG2iL4llN3R_CdU_w

應該係4.2.1個codexpack問題,你試下download個 CodexPack 4.2.3.D 睇下有無好d
killerxp 發表於 2016-6-11 19:08

Ching, 你估中左, 個4.2.1 係253A 應該根本無發揮作用
攪得直播都LAG,CPU LOAD80%
現在安返4.2.3 正常好多
thank you

我都係有同樣問題, 以為ts 檔唔support transcode.
話時話,個4.2.3D好新喎是內部流出? 4.2.2都未黎
多謝金魚師兄尋究精神同殺手xp高人出手相助

我都係有同樣問題, 以為ts 檔唔support transcode.
話時話,個4.2.3D好新喎是內部流出? 4.2.2都未黎
多謝金 ...
kenkwong 發表於 2016-6-11 22:40

我係QNAP個forum見到人post架,我估係自己改過黎~

回覆 7# killerxp

哇, 甘恐怖....我仲以為官方流出....

回覆 8# kenkwong

就算係官方流出,都唔會同你講係官方流出
不過應該唔係官方喇(好似係)

回覆 9# wa124

wa哥, 你咪其中一大流出好野源頭囉

甘岩你出現, 想問下4.2.3D是否可靠流出版本?