[操作疑難] synology 如何backup photostation?

睇官網, 話back up photostation 要用hyper backup

但係我開左hyper backup, 揀來揀去都唔見有得backup photo, 其他共用資料夾都有就係冇photo 呢個共用資料夾, 係咪一定要backup 去另一個nas 先做得到? 我原因係打算back 落external hdd

因為有幾百GB 相, 之前整縮圖都整到怕, 請問hyper backup 係咪可以備份埋, 第時restore 番都唔駛再整縮圖?

睇官網, 話back up photostation 要用hyper backup

但係我開左hyper backup, 揀來揀去都唔見有得backup ph ...
btso 發表於 2016-6-28 23:04

第一個畫面係 backup 嘅目的地. 下一個畫面就有 photo folder. 可以揀.

第一個畫面係 backup 嘅目的地. 下一個畫面就有 photo folder. 可以揀.
pctine 發表於 2016-6-28 23:28

thx 師兄

但就係選左目的地, 下一個畫面可以揀folder, 所有folder 都有得揀, 就係冇左photo

thx 師兄

但就係選左目的地, 下一個畫面可以揀folder, 所有folder 都有得揀, 就係冇左photo ...
btso 發表於 2016-6-29 11:48

DS415+ DSM 6.0, 你可以參考一吓.

DS415+ DSM 6.0, 你可以參考一吓.
pctine 發表於 2016-6-30 00:09

唔該哂師兄!!

想問吓你知唔知hyperbackup 備份左, 將來還原的話, 啲縮圖駛唔駛再整過?

唔該哂師兄!!

想問吓你知唔知hyperbackup 備份左, 將來還原的話, 啲縮圖駛唔駛再整過? ...
btso 發表於 2016-6-30 13:45

你可以睇吓, 應該有個選項係要唔要備份縮圖.

長知識, 想問 hyperbackup 有無方法可以 browse 返 backup 嘅內客呢?

多謝師兄幫手, 報告吓先

hyperbackup 可以選擇埋備份縮圖

backup 後嘅資料夾入面係有哂成個原封不動嘅資料夾喺度, 所以應該可以當係普通內容咁睇得番, 初初我都以為係會變成一個另類格式檔案但原來唔係, 咁睇黎啲內容係冇壓縮過~