[操作疑難] 新手發問~ 點樣由外面連入屋企個Photo station ?

新DS216+II用家, 未有時間睇哂其他人既留言, 所以先問.

我用手機數據上網去測試router 既vpn 連線, 係可以做到我想要既效果, 但公司限制左, 冇得比我SET VPN, 所以我只可以用Google Chrome 連返去, 但我開唔到photo station, files station 就冇問題, 請問點樣SET可以開返呢? 係咪要開返個router 個port ? 定係可以點SET 呢?

感覺上你唔熟D setup, 個photo station d default setting 唔係咁安全, 要小心set d account access right 先好放出街

佢直接抄最底個admin 去做photo station admin 即係開個位俾人撞password, 最好disable 左admin 先

感覺上你唔熟D setup, 個photo station d default setting 唔係咁安全, 要小心set d account access right  ...
mo9394 發表於 2016-8-29 10:15

我已經搵到解決方法啦。

新DS216+II用家, 未有時間睇哂其他人既留言, 所以先問.

我用手機數據上網去測試router 既vpn 連線, 係可以 ...
kenneth_choi 發表於 2016-8-29 09:55

可能係ps 需要用port80,你查吓你部router 有冇用咗呢個port

我已經搵到解決方法啦。
kenneth_choi 發表於 2016-8-29 10:19

要通唔難, 放多幾個port (https://www.synology.com/en-us/k ... y_Synology_services) 就得, 問題係通左之後, 好多野都通埋, 你無預計通的都通埋

我已經搵到解決方法啦。
kenneth_choi 發表於 2016-8-29 10:19

ching係咩問題引致呢?可否講多少少和解決方法。謝謝。

ching係咩問題引致呢?可否講多少少和解決方法。謝謝。
Y你特曲 發表於 2016-8-29 10:22

其實都唔係D咩方法, 原先我入唔到photo station既原因係我入左我個NAS主畫面時, 再去開卓面個photo station 係開唔到, 但如果我直接由我公司部腦開我photo station 既連結就可以開到啦。