舊野簡單開箱TS-470Pro

當年好想買但價錢太貴,聖誕節比我係eBay見到隻2手,又咁好彩比我投到返來,連運費HKD$6600,可能大家覺得有點貴,但這型號我一路都好鐘意和這價錢已經包左4隻red WD 3TB HD,最緊要係佢可以換CPU,一心諗住粒E3-1230v2用得著,點知唔記得左佢無video,淘粒i7要成千幾又覺得唔值(我只諗住起1隻VM)最後淘左粒i5返來成功安裝,叫做了左件心事,可能好多C兄覺得買隻TS-453A聖誕價都好平,但唔知點解真係好想換下CPU先開心....哈哈
等左你X日終於到手

英國eBay比我見到2手TS-470Pro連4隻3TB WD Red

刪機見真身

做左白痴放粒E3-1230v2落去,點知無畫面

i5-3570S+16GB RAM 成功起機

最後淘寶一粒i5-3570S

今早更新到最新Firmware

成功開機無問題

新的一年, 得償所願 意!!

舊nas唔緊要喔,尤其換得cpu嘅。Keep得好用十年八年都無問題。值得投資架……

via HKEPC Reader for Android

It's basically a desktop PC !

這機之後都好似唔多覺得有得換cpu的型號出現,所以幾年來一路搵佢,上機櫃過d唔計啦…tower機…好難得…HP睇落太Pro好似公司用過d server咁…唔識玩…哈哈…能力有限

回覆 5# hung616

有丫..
x71, x82都可以換...

回覆 6# wa124

睇左原來係470後續型號但唔多覺有人玩換cpu,但現在都賣緊10000,無錢錢呢

師兄好捨得~

這機之後都好似唔多覺得有得換cpu的型號出現,所以幾年來一路搵佢,上機櫃過d唔計啦…tower機…好難得…HP睇 ...
hung616 發表於 2017-1-27 23:14

HP一來GEN8個高度高過470我屋企張電腦枱放唔落, 二來用Supermicro或ASRock既Xeon-D Mini-ITX板自己砌性能好過佢.

恭喜師兄!