請問正版Win8冇碟可以點洗機?(月經Post?)

我係Window特價個時買...好似$3XX...得條Key...(岩岩睇番而家買要成千几蚊...好在買得快)我想請問可以點洗機?我知Win8有內置洗機程式...但聽人講個內置吾好用...

回復  _Sagittarius_

閣下是Win8 Pro upgrade 下載版過隻嗎
係就可以

Win8 Pro upgrade 下載版 一樣 ...
icecream2013 發表於 2013-6-7 13:00

yes...thx a lot..but what is this?..我見到好多個選項...邊個先係洗機用?

回復  _Sagittarius_

燒碟或用usb手指之類先...之後boot碟或boot手指之類...入到裝機畫面...有個分硬碟的 ...
icecream2013 發表於 2013-6-7 15:33

其實都吾係好明- -我電腦好吾掂...請問可以再教得深入D嗎...Thx a lot...

手指要几大?

如果你隻win8係升級版,除非隻硬碟有個系統保留分割,如果唔係format晒整隻硬碟到時要啟用windows時會當係完整版而無法成功啟用

如果你隻win8係升級版,除非隻硬碟有個系統保留分割,如果唔係format晒整隻硬碟到時要啟用windows時會當係 ...
tonytony 發表於 2013-6-7 18:33

我都想洗...但你地講D野我真係睇吾明...

有冇D比較簡單嘅洗機方法...

回復  李察斯

Win8內置洗機程式...
icecream2013 發表於 2013-6-7 20:34

其實有冇問題...?對電腦影響大吾大?