正版 oem windows 7

如果我而家買正版 oem windows 7
可唔可免費update 上windows 10?
另外如我電腦壞了(自己砌機)  可唔可把oem windows裝落更換過硬件的電腦上 or 另一部電腦上

Windows 7 need to buy win 8 license ,why you think it is free in  win 10 ?

回覆 2# kfsin
咁windows8.1 可唔可免費update上 windows 10呀

回覆  kfsin
咁windows8.1 可唔可免費update上 windows 10呀
Edward0109 發表於 2014-10-7 23:23

坊間傳聞係可以。
但係,Windows 10正式版一日未出街,微軟一直未有正式公佈相關嘅方案,係無人可以答到你嘅……

坊間傳聞係可以。
但係,Windows 10正式版一日未出街,微軟一直未有正式公佈相關嘅方案,係無人可以答到 ...
mdws2002 發表於 2014-10-8 10:02

假如W10=W8 up2,
應該FREE的機會都好大!

假如W10=W8 up2,
應該FREE的機會都好大!
big_nature 發表於 2014-10-8 10:08

都係嗰句,係正式版出嚟前,Microsoft公佈相關政策之前。
一切都只係猜測。

回覆 6# mdws2002

如果要+$200以上,
就用往W8.1算數。
W10都係介面改動而已!

Win7升級至Win9 僅需30美元 (新版叫10, 唔會有9) , Win8/8.1用戶有可能獲得免費的升級
Check this link :
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1

Win7升級至Win9 僅需30美元 (新版叫10, 唔會有9) , Win8/8.1用戶有可能獲得免費的升級
Check this link :
...
kfsin 發表於 2014-10-8 10:47

記住,現階段,一切都只係傳聞。
微軟官方並沒有正式表示。
當然,你亦可以相信呢啲傳聞係真嘅。

記住,現階段,一切都只係傳聞。
微軟官方並沒有正式表示。
當然,你亦可以相信呢啲傳聞係真嘅。 ...
mdws2002 發表於 2014-10-8 10:54

咁微軟幾時公佈呀