[其他] Windows 10 Build 10240 有知邊度有 Insider Preview 既 ISO 下載?

今日部機死死下, 挽救完都怪怪地, 有一個 windows partition 救唔番想裝過.

之前一直都係經 Windows upgrade, 無 download 個 ISO.
家陣再去 insider 個 page, 入唔番去 下載 ISO 個 page (唔知大家入唔入到?).

網上下載左個 1240 既 ISO, 點知唔係 insider preview, 唔可以用番之前條 key, 要用 pro key.  雖然網上都有 pro key, 但將來變左唔可以用 insider preview, 要玩開心版.

網上搵左好耐都唔見有 insider preview 10240 既 download, 唔知有無 ching 知道邊度可以 download 番?

今日部機死死下, 挽救完都怪怪地, 有一個 windows partition 救唔番想裝過.

之前一直都係經 Windows upgra ...
Super169 發表於 2015-7-21 01:42

你下載個個 ISO 應該岩用,因為 10240 已經無得再用 Insider Key 黎 Clean Install

你下載個個 ISO 應該岩用,因為 10240 已經無得再用 Insider Key 黎 Clean Install  ...
trendhk 發表於 2015-7-21 02:50

10240  都分街版同 Insider Preview 仲有 Enterprise 的.  同之前一樣, 唔同版本用唔同既 key.
我有整哂幾套 key 試, 家陣果個 ISO 只可以用 街版既 key 裝.
裝完係未 activate 既, 當然, 亦都 activate 唔到, 果條係街版比人裝住機用既 key (唔 sure 會唔會係 KMS key), 假設你遲D有條真 key 轉番既.

唉...家陣仲怪, 我有一個 windows 10, 無端端逼我甩 IP.   最怪係另一個升左 10240 又無事.
網上搵過係幾個星期前既bug, 跟佢地既方法, 轉用 local user 再轉一次都唔得.....慘, 無左個 win10.
唔通加入左 IP 都仲要去尋開心?

我都有部機半死,想救先發覺冇碟可用(之前啲preview 碟唔啱ver-我估,都救唔到機)。真係一個大伏俾insider

via HKEPC Reader for Android

佢就係想大家等729..

請問家陣大家 login 去 insider.windows.com, 係咪都會出呢句野, 而無得再下載 ISO?

最慘我一部升左 10240 無問題, 另一部 advanced options 入面 Get Insider builds 果度出左
Your Microsoft accoutn required attention to get Insider builds,  同埋有個 [Fix Me] 既 button,
click 落去就話 Stop Insider builds, 教我點 opt 左 Insider builds.  逼我退出.

網上搵左幾個方法, 包括 rename SoftwareDistribution 同埋 Catroot2 folder 等佢再 build, 又或者轉用 local account 入等佢再 check Insider 都唔得.  其他方法就只可以重裝, 最怕重裝後都係一樣.

有無 ching 出左同樣既 message, 之後係 fix 度 (當然唔係跟佢既 fix 去 opt ), 升到去 10240 既?

請問家陣大家 login 去 insider.windows.com, 係咪都會出呢句野, 而無得再下載 ISO?

最慘我一部升左 1024 ...
Super169 發表於 2015-7-21 09:18

10240 出個日已經收番哂所有 ISO

我都有部機半死,想救先發覺冇碟可用(之前啲preview 碟唔啱ver-我估,都救唔到機)。真係一個大伏俾inside ...
天宮葉月 發表於 2015-7-21 07:20

不能Reset 嗎?

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

不能Reset 嗎?

(Sent from EPC Pocket iPhone app)
joelty 發表於 2015-7-21 18:55

Reset個功能得啖笑