[其他] Windows server 2012 色彩問題 [有圖]

唔知禁錯左個乜制.....D色好似變左相反甘

其他野佢又無事,桌面好好正常,上網又好正常...剩系開windows 內置既工具變成甘

有無師兄知道可以點還原返呀

thank you 各位

WINDOWS Server 12 好似無呢個位....定係唔知擺左系邊....

同埋發現左一樣野就系....hi埋去click入去之後會有個藍框框hold住左係岩岩上一頁你禁個個位.....

1.你似乎係開咗"啟動朗讀程式"呢個功能
即係你第一幅圖寫住既"Start Narrator"
先至會有個框框住

2.黑底白字問題
請同時按下左邊ALT+Shift+Print Screen三個鍵

1.你似乎係開咗"啟動朗讀程式"呢個功能
即係你第一幅圖寫住既"Start Narrator"
先至會有個框框住

2.黑底 ...
anione 發表於 2015-8-10 17:38

thx 師兄~~我試左啦~~藍框問題解決左

之後就系個色彩問題~~我試過禁個3個制.....

如果未禁之前系甘....

禁左之後就甘.....

同埋我入左去較windows 主題顏色個到...發覺windows basic個個色彩好D問題...用唔到....所以可能導致甘既問題

但佢其他又好正常用到.....唯獨係basic個個唔得= =

http://serverfault.com/questions ... windows-server-2012
試吓跟住入面第一個回覆做

試吓跟住入面第一個回覆做
anione 發表於 2015-8-11 11:07

終於都搞掂啦= =

原來唔係D乜大問題~~原來係windows 主題出問題~

windows basic 就會出錯

用default個個就正常返