[Windows 10] 有免費戲睇?

今日嘅 Store 多咗一套免費電影, 試過可成功添加並有 48 小時可供觀賞.

但係睇時嘗試將套片 "Cast to Device" 去部電視便彈出一句 "The device cannot play the media source", 只可在 monitor 睇.

Temp_Movie 2.jpg

WIN 10咁好可以有戲免費睇?

睇套片兮乜 Class?
toylet 發表於 2015-8-23 19:37

你想睇乜CLASS 先

可以係TV上睇戲!

Cast to Device播片功能

W10內置播片app支援內置Ass字幕格式

呢樣我都知...

其他 video file 冇事, 問題係套免費戲 cast 唔到.  可能係我部 TV 冇相關 decoder...??

不是講鹹片, 兮一般 Hollywood 片都分 ABC class 的!
toylet 發表於 2015-8-25 17:53

免費得比你嘅都唔會係咩A級大片,唔係會比發行嗰邊插到暈