[測試] 一丨丿丶フ* 用家有福了 g6ime update win10 var

六碼筆畫微軟視窗10版本
http://www.miniapps.hk/g6code/download_windows_10_tc.html

可用係win 10 了
所有apps support 因為用上了 tfs re developer
系win 10 可正常打字了

仲有佢地做左單手打字mode 方便方便
選字由0開始即 098765432

單手模式: 在六碼筆畫微軟視窗10版本,加入「單手操作」模式, 選字排列為 0,9,8,7,6,5,4,3,2 (如下圖),由於0,9,8,7,6鍵為右手能按之鍵,在這模式用戶只需用右手就能輸入常用選字。

方便你單手選字

六碼筆畫微軟視窗10版本

可用係win 10 了
所有apps support 因為用上了 tfs re developer
系win 10 可正 ...
shal 發表於 2016-8-1 22:46

樂見舊既輸入法Migrate to TSF既framework .. 哈哈, CHING 你呢個POST又提醒左我, 快D update HK Cantonese 輸入法既build 先.

樂見舊既輸入法Migrate to TSF既framework .. 哈哈, CHING 你呢個POST又提醒左我, 快D update HK Cantone ...
556556bt 發表於 2016-8-2 00:01

我都想學寫TSF有沒咩教學文?

我都想學寫TSF有沒咩教學文?
shal 發表於 2016-8-2 01:18

無。我舊年都係花左好耐時間之後,係無意好偶然之間先搵到個tutorial 既sample 出黎.
如果唔係淨睇篇sample 都一頭霧水.  你google 好多時有關TSF 都只係得幾句prototype 完全唔會係點寫. 原本既win 8 TSF SDK 唔知點解四散晒. 而win 10 又無公佈過會open IME 相關library