[其他] 有c hing 話買 boxset win10 pro 可download win7pro 黎用?

o個位c hing 似乎搞錯左wor.

雖然我都想可以咁.

thx

Del...

u bastard give me wrong hope.

its u!

真係搞錯左, 得OEM同volume license先可以downgrade .

retail既FPP唔可以downgrade...
carl.20150508 發表於 2016-8-23 07:43

我部asus mini-pc 跟win10 pro, 我可以點downgrade win7 pro
佢無跟任何recovery disk

我部asus mini-pc 跟win10 pro, 我可以點downgrade win7 pro
itpeanut 發表於 2016-8-25 13:42

Del. 樓主有問題唔想係依個POST回

u bastard give me wrong hope.

its u!
ldederick 發表於 2016-8-24 11:49

你真係有D問題, 我係另一個POST都係問緊人,咁大個人自己分析下啦, 小學X , 做哂暑假作業未? 就9月1開學啦

正常應該只有係跟某D廠機ge win10 pro, 先有降級權.

BOX冇

廠機OEM某D廠PRE-IN WIN7跟WIN10碟
拎到機第一時間自己燒返隻WIN7 RECOVERY

通常PRO先會有

itpeanut 發表於 2016-8-25 13:42

以我所知,Downgrade Windows 7嘅電腦係喺購買時作出要求。
底板上會置入SLIC 2.1,安裝Windows 7時只需使用SLP Key及匯入Cert便可完成。
而購買嘅單據,亦會列明係Windows 7 Pro(Windows 10 License)。

所以,購買之後再想Downgrade 7(購買時沒有要求),呢個你就真係要聯絡返你嘅廠商,睇下佢哋提唔提供KEY俾你啦。(因為底板無預載SLIC 2.1,係唔可以用SLPKEY + Cert啟用嘅。)