[測試] win10 update to 1607

個 update 過程慢又長 要有耐性,

一部fujisu i5 notebook 上完死咗,  可能要重裝windows了

反而部老爺 LENOVO notebook 就順利成功安裝 (不過要成個鐘以上)

今天又有 1607 累積更新  --- 肯定之前個更新有問題

部fujisu i5 notebook 已經用USB重裝windows10了,    但仍然話PC有問題起唔返
------------------------------------------------------------------------------------------------
今晚再開機, error 咗幾次,  重開咗幾次,

入到windows update ,  好有耐性等佢行完update,  重啟之後番生了.

冇 1601。。請更正 1607  

掃唔到有

大約半個鐘左右, 中途Reboot左四次.

D setting又換左位啦!!屌

個 update 過程慢又長 要有耐性,

一部notebook 上完死咗,  要重裝windows
atwy 發表於 2016-9-28 12:23

一部notebook 上完死咗 <<< 師兄, 係乜 notebook? 我上星期都 up 去 1607, 又係中途死左. Notebook 係 2 年機齡既 HP i5. 真係人都癲.

一部notebook 上完死咗
lemontea 發表於 2016-9-28 19:32

fujitsu notebook    i5   係update完成,  重新開機就死咗 (都唔知點救,  可能要用DVD重裝WIN7了)

fujitsu notebook    i5   係update完成,  重新開機就死咗 (都唔知點救,  可能要用DVD重裝WIN7了) ...
atwy 發表於 2016-9-28 19:54

師兄, 我就要重裝 Win 8.1, 再重 up 一次 Win 10. 最後 ok 左. 不過真係好費時.

師兄, 我就要重裝 Win 8.1, 再重 up 一次 Win 10. 最後 ok 左. 不過真係好費時. ...
lemontea 發表於 2016-9-28 21:17

如果裝過 WIN10 , 不如 DL 個 1607 ISO , 整個 USB BOOT ,
我NOTEBOOK 重新CLEAN INSTALL 1607 , 都只係用15分鐘( 128GB SSD)

如果裝過 WIN10 , 不如 DL 個 1607 ISO , 整個 USB BOOT ,
我NOTEBOOK 重新CLEAN INSTALL 1607 , 都只係 ...
sunyan12 發表於 2016-9-28 21:36

sunyan12 兄,
1607 有 ISO 嗎? 因為 free upgrade 己 expired, 我係用 "傷殘人士" 方式 upgrade 的.

我就係 upgrade 一半未完成就 hang 住. 因我以為不能直接用 Win 10 ISO 裝, 所以重裝 Win 8.1. 其實可不經 MS 的傷殘網頁直接用 Win 10 ISO 裝嗎?