[其他] 講到win update 咁乞人憎, 可唔可以唔update 先?

我指user 自動選擇强制/hack  唔比windows update.

係咪好易會中毒/malware?

1. 你HDD 唔夠位
2. 停晒 Windows Update  + BITS service 咪up 唔到

當然安唔安全 就自行負責啦
唔見得用大陸 Tablet 跟機 Win10 安全得去邊

我手頭三部大陸 Tablet 全部停晒 Windows update service 唔會up
之前一部up 完周年更新連 Touch 都用唔到 (driver removed by update)
會rollback 還原翻先得

用 Win 7 就唔駛煩

任何一個軟件系統,長期不更新會有安全問題。

唔出事果陣就緊係聲大大話無野啦
出左事就算你上去support揾到去高級工程師
都只係可以幫你check問題,嘗試幫你解決
系統還原/檢查/移除可能沖突軟件同更新
當Driver唔support都只係會叫你連絡返相關供應商/等佢出新Driver
還原部機去上個版本(因為部分升級係唔可以移除的)
最搞笑既一次體驗係,週年更新首發升級後出問題
官方support居然可以同我話佢地最新果部都係1511,週年版問題暫時唔清楚
有問題建議都係還原去上個版本

根本呢家Windows10更新就當班用家係測試者,總部既機試完,哦,正常無問題就放出來係講安全性問題之前唔該唔好影響基本應用先啦
連機都用唔到果陣真係最安全啦

用group policy/ registry 關 auto update 咪得囉
我d 電腦都set 左, 防強制重啟
不過自己一個月到update 下, fix 下漏洞

1. 你HDD 唔夠位
2. 停晒 Windows Update  + BITS service 咪up 唔到

當然安唔安全 就自行負責啦
唔見得用 ...
dom 發表於 2017-3-17 02:17

邊部大陸機更新完就用唔到咁搞笑

我部iwork8用8.1 drive行最新win10都無事

唔出事果陣就緊係聲大大話無野啦
出左事就算你上去support揾到去高級工程師
都只係可以幫你check問 ...
a39g99 發表於 2017-3-17 12:39

全部都係用家問題, 你地迫害緊MS

全部都係用家問題, 你地迫害緊MS
aarv 發表於 2017-3-18 02:39

唔係用家問題,係用家部機問題

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Windows Phone 10

唔係用家問題,係用家部機問題

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - Windows Phone 10
556556bt 發表於 2017-3-18 03:00

咪又係用家問題, 總之一切與MS無關, 明白既

咪又係用家問題, 總之一切與MS無關, 明白既
aarv 發表於 2017-3-18 03:43

一定係啦, D 用家無問題就唔會話用家問題既....