貨櫃碼頭路應該點行? 東行 & 西行

如果想避過荔景山路同荔涌複雜既路,
可唔可以用貨櫃碼頭路代替,謝謝!

http://goo.gl/maps/HWFu

呢到係南昌入荃灣(經南路)

貨櫃碼頭要睇時間
平日早上下午都好多大車出入,你唔驚死都好,都好大沙塵,感覺一D都唔好
夜晚少左車但要睇有無狗衝出黎追你,你KEEP 40 D狗都跟到你的
荔景山/青公已經係最好

夜晚我地通常行貨櫃路, 上華山就行荔景山.
日頭無行過.

貨櫃碼頭要睇時間
平日早上下午都好多大車出入,你唔驚死都好,都好大沙塵,感覺一D都唔好
夜晚少左車但要 ...
busfanhk 發表於 2012-7-22 16:41

行過幾次貨櫃碼頭,一D都唔好行.D拖頭飛得好快,好危險
垃圾車又臭,迴旋又多車
荔景山好行好多,除左年初大ROUND

如果想避過荔景山路同荔涌複雜既路,
可唔可以用貨櫃碼頭路代替,謝謝! ...
happyhehe 發表於 2012-7-21 22:45

其實你想由邊度去邊度 ?

貨櫃碼頭要睇時間
夜晚少左車但要 ...
busfanhk 發表於 2012-7-22 16:41

有狗就唔好了,仲驚過車
唔咬我都驚撞到佢地

夜晚我地通常行貨櫃路, 上華山就行荔景山.
日頭無行過.
seasky 發表於 2012-7-23 16:57

華山係指青山公路上路?

行過幾次貨櫃碼頭,一D都唔好行.D拖頭飛得好快,好危險
垃圾車又臭,迴旋又多車
荔景山好行好多,除左年初大R ...
恐怖份子 發表於 2012-7-23 22:04

荔景係十分好行,行車線夠闊,上落斜唔難。
唯一就係由荃灣去荔景山路要兜葵芳,路複雜。

我宜家多數係荃灣出去墳場行,貪佢夜晚無車任衝,
去到葵泰路之後就無得繼續踩,要推車推到荔景站,
坐電梯上去荔景山路。

我想搵個好D既路線,免去推車呢段,呢段都要推20分鐘左右。

其實你想由邊度去邊度 ?
killer_queen 發表於 2012-7-23 22:16

南昌/荔枝角 <--> 荃灣