[購買問題] 完全新手買車問題

對單車知識超級入門,甚至乎係零,只有 "BMX,一前一後兩個轆,一字頭/DUP頭"咁上下嘅認知

近排想踩下車輕鬆下,不求專業,大概有以下要求:

1) 屋企較細,想買細架摺車
2) 價錢唔好太貴,三四千真係肉赤,最好千鬆啲就差唔多
3) 打算每星期一次,由大圍踩去大埔再回程
4) 車盡量輕身,因為試過踩大鐵車,真係攰到hihi

另想問啲轆粗/幼其實有咩分別?幼好踩啲?
見到Y拍呢類,其實啱唔啱我要求呢?

版主按:為避免廣告或打手之嫌,本版面一律禁止張貼拍賣網站或含有銷售資料的網站連結
修改 By 版主 hkarmy01

入門…大行060

大行060 +1

http://goo.gl/erqpWX

Thanks兩位,好似千鬆啲,價錢OK

不過唔好嫌我多問題,想問點解上網search有啲幾薯嘜,好似師奶買送車咁
有啲就ok型仔,係咪所謂"改"就咁?

搵搵下見到有人放(雖然已賣),佢話原裝,原來原裝都已經幾靚仔

呢架060有改車空間,如你post的圖,的確好型.
但改車既錢分分鐘係架車既倍數... 睇你想要咩.

有師兄講過,新手買部平平地邊玩邊改(可以學埋單車原理).
亦有人會建議一步到位.

所以真係要師兄你自己諗諗.
預祝你早日享受單車樂。

Thanks,原裝如上圖白色嗰架我都OK架喇,踩落真係中毒先再研究點改吧

搵搵下見到有人放(雖然已賣),佢話原裝,原來原裝都已經幾靚仔
cckkwc2002 發表於 2015-4-1 11:26

http://www.hkepc.com/forum/redir ... o=lastpost#lastpost
交易出了問題, 你看看會不會考慮等賣家再放賣.

回覆 8# happy_gemini

Wow!清官難審家庭事....ANYWAY THANKS.