想問宜家單車鋪改件收費

我有部 dahon sp18
幾個月前有單意外今日先踏返車
但個殺把 fr5 灣佐, 波線都要 tune 過
我想直換 deore 指撥連殺, 波腳
想問上水至沙田有邊間鋪有零件換價錢又比較公道?
我以前去大埔新城 +自已整, 但佢無 deore....
或者我自已買件鋪頭收錢幫裝收幾多左右?

Thanks

我有部 dahon sp18
幾個月前有單意外今日先踏返車
但個殺把 fr5 灣佐, 波線都要 tune 過
我想直換 deore  ...
ryan_cheung 發表於 2015-7-27 23:13

如果自己帶零件去整的話新城唔會收太貴的

我有對黑色FR5剎把無用,要可比你

回覆 2# sunhikari

Thanks, 我成兩年無搞部單車, basic tune 自己做所以唔知價, 睇黎要出去問問先得

回覆 3# harial

Thanks Ching, 如果你無用既我想要啊, 不過我問佐單車鋪代裝收幾錢先
如果收得貴我成套買埋換, 你可以留俾有用既師兄
唔該你先

回覆  sunhikari

Thanks, 我成兩年無搞部單車, basic tune 自己做所以唔知價, 睇黎要出去問問先得

回覆  ...
ryan_cheung 發表於 2015-7-29 09:36

我單純找佢地tune波都係收我$10左右

回覆 5# sunhikari

咁好良心喎
上水啲單車鋪都收 $30 - 50

咁好良心喎
上水啲單車鋪都收 $30 - 50
ryan_cheung 發表於 2015-7-29 15:44

新城一向收良心價位的,只係唔記得收$10定$20咁解

回覆 7# sunhikari

但佢無乜零件賣呢

但佢無乜零件賣呢
ryan_cheung 發表於 2015-7-29 16:05

所以咪叫你自帶零件比佢搞lor
你去淘寶淘又得,收2手又得
自己裝好再比佢tune就ok
我不時都會咁做法

回覆 9# sunhikari

唯有係咁, 一陣去 TB 下先