有無人玩rhine......

個前避震係咪剩得彈弓........

個前避震係咪剩得彈弓........
zyredt 發表於 2015-11-5 16:45

COLOR前油壓岩位,後就唔岩。

COLOR前油壓岩位,後就唔岩。
綠豆豆 發表於 2015-11-5 17:53

想唔中空係咪即係要另配? 後面無得配??

想唔中空係咪即係要另配? 後面無得配??
zyredt 發表於 2015-11-5 23:02

color係另外買,至於後面,除非diy,唔係就要用果粒膠。
    我曾經有過一台,換左DAHON speed pro 果隻內變 (9X3),星鈴。
    前面換過COLOR但效果係彈弓爽D,跑元朗洪水橋同南生圍D 爛地,都幾好回彈。
     如果唔DIY, Rhine向果時係無咩避振件好換,一係自己MOD下。依家唔知有無。
    個人覺得,配16/18" 鈴最好玩,20係快,不過靈活性差D。

咁得意,反而MULTI-S就只有後面啱,前面唔啱(因為新海鳥架前叉用新方法上實定彈簧的膠質)。
舊海鳥架係可幾換MULTI-S前後避震

咁得意,反而MULTI-S就只有後面啱,前面唔啱(因為新海鳥架前叉用新方法上實定彈簧的膠質)。
舊海鳥架係可幾 ...
pethomas 發表於 2015-11-12 12:21

其實海鳥細節位做得一般,有D車上到,有D車要修一修先上到