[產品資訊] 有冇人用 strava

如果有 google offline map,可否唔開 data只開 gps,都可以record度我條route?

LG F350S  後備 note 3 全網通

pebble->LG G watch R

如果有 google offline map,可否唔開 data只開 gps,都可以record度我條route?

LG F350S  後備 note 3 全網 ...
rebmup 發表於 2016-3-14 15:09

yes

yes
alienyung 發表於 2016-3-16 09:58

我好似發覺,而家就算無上網,無offline google map,佢都可以定都我位,只不過當有返wifi上網,佢會map 返落去個 google 地圖!

所有可以關掉 data,照開gps同strave,一樣可以record,去到有免責wifi先upload返條route上fb or official strava 都可以!

有錯請指證!

我好似發覺,而家就算無上網,無offline google map,佢都可以定都我位,只不過當有返wifi上網,佢 ...
rebmup 發表於 2016-3-16 10:55

yes ....you right !  
用小米開strava 番去 upload ......
now use garmin link 番去strava

定位有 gps 就得, 有 data 可用 agps 就快啲同準啲.

只求定位, 記錄, 無需 map data 吧?

請問停下來休息 時,個average speed 會唔會被拖慢 ?????? 定個時間都會暫停唔計住呢?????

另 外,有冇好的心跳 帶介紹???? 要配合到strava,而家用手錶 LG G watch R,覺得好似唔係好準   !!!!!!

請問停下來休息 時,個average speed 會唔會被拖慢 ?????? 定個時間都會暫停唔計住呢????? ...
rebmup 發表於 2016-3-23 08:19 AM

setting 有得set auto pause

setting 有得set auto pause
新遺失戰艦 發表於 2016-3-24 01:35 AM

不過有時都會失靈

唔開DATA個GPS收得冇咁準, 條軌跡好多鋸齒咁