[購買問題] 新買060問題

今日買咗架060,有D野想問。
1.條煞車皮搞到煞車框黑黑地,想换個條好D嘅條煞車皮,師兄們有冇推介?
2.想問下要幾耐洗一次車,要點洗?有冇方法唔用車架同拆車輪來洗車?
3.060車架唔係鋁合金,會生鏽,可唔可以用水洗?

THX

我之前都答過好多,踩下改下
當自己淘自己換,
好快就過2,3千, 甚至 4千,
之後都係重慢醜。
我係香討答左

我想問下洗hub用嘅超薄士巴拿,日本波子,Shimano Dura Ace雪油邊度有得買?

我想問下洗hub用嘅超薄士巴拿,日本波子,Shimano Dura Ace雪油邊度有得買?
k107044 發表於 2017-1-15 14:58

珠去九龍啤鈴問,拆盒工具去淘啦,
黃油用平既得啦,買靚油半對鈴都賣到啦,
用錢做正確既野,060買去淘對500左右的鈴都唔錯了。

回覆 4# jackwong928

求其一隻黃油就ok?
我諗住$100以下搞掂

回覆 5# k107044

去5金鋪買幾十蚊果d就得啦,

今日買咗架060,有D野想問。
1.條煞車皮搞到煞車框黑黑地,想换個條好D嘅條煞車皮,師兄們有冇推介?
2.想 ...
k107044 發表於 2017-1-13 19:26

1.大陸D車友推薦過959VC,唔貴,你可以上TB搵下
2.我個人認為060呢D大行0級車洗車從來唔建議直接洗,因為060 既 Parts 好一般,唔洗長放都會生鏽,反正我車架會用布擦,飛輪鏈條會補油。
3.你可以但極度唔建議

k107044 發表於 2017-1-15 14:58

你所講既超薄士巴拿係咪「梗批」,大陸叫開口板手

回覆 8# harial

呢d太厚,要用薄開口

回覆  harial

呢d太厚,要用薄開口
jackwong928 發表於 2017-1-16 08:53

IC,甘我知道邊隻