有冇ching 有上一款 BMW M3 ?

代 fd 問, 架車多小問題嗎 ?

冇人知...

原帖由 Leockchan 於 2009-8-27 22:00 發表
代 fd 問, 架車多小問題嗎 ?

係BMW舊左都多小問題,尤其係電器

don't buy 01

原帖由 維維 於 2009-8-29 10:41 PM 發表

係BMW舊左都多小問題,尤其係電器

呢個係E36同e30~

如果跟SMG 1 ,唔好買.   smg2 就冇問題.

況且E46 S54 engine 唔太多問題..  
睇睇上手有冇落chips, 如果落埋pss9... 睇睇d struct tower 既膠墊老化未,老左過crub會"ate ate"聲(好煩..

最緊要check就係... front swing arm ball joint 有冇裂.
呢兩把刀要換都幾煩.  

cranksensor, vanos漏油.. ignition coil 3, oil pan sensor
oil pan gasket leaking, cylinder valve cover leaking...
呢d傳統既E46 series出問題.
上手唔係好粗用的話,rear chasis subframe 都應該冇問題.)

if u need help, u can leave a pm

e46 冇 SMG1

原帖由 kellykk 於 2009-9-1 15:18 發表
e46 冇 SMG1

oh yes..  thx for correction ~

我話你知,就番新款E90 ,都要一年番廠3次解ENGINE 燈...

原帖由 tc.nettrading 於 2009-9-2 11:23 PM 發表
我話你知,就番新款E90 ,都要一年番廠3次解ENGINE 燈...

咩事入廠,我識人開E90,07年到而家一d事都無~我自己都開E36,都係一樣~
BMW唔係honda,有好多野都唔可以用普通野(engine oil, coolant等等).