計劃換車‥‥ IS250 VS 320i

打算換車,原本諗住換 A4 or 320i,後來聽聞 A4 的 CVT 唔多掂,唔值咁貴,跟住見到 GOLF VI GTI 到左,又平又靚,諗住即買,點知去 VWOWNER FORUM 到睇,嚇到即時宿沙.......
因為我差不多每天都要用車,所以可靠性係最重要既,如果多小毛病就好麻煩,所以最後我決定在 IS250 和 320i 之間二選一..........

這兩部車價錢相約,規格及性能就 IS250 較高,但操控方便一定係 BMW 的強項,睇下大家有乜意見,畀小弟參考一下............

計正以可靠性o黎講,IS會好過320i

可靠性 都係IS250... BMW 用落都好多少問題

原帖由 pure_water 於 2009-9-10 12:37 發表
可靠性 都係IS250... BMW 用落都好多少問題

BMW 320i保值程度應該高少少

BMW 用落真係好多大小問題(門開唔到..冷氣香埋...我之前老闆重要法院告bmw dealer賣問題一手車比佢)...而且內料設計50年不變
不過is都有d舊...玩下手重要夠鍾轉樣 ...不過日本車無麥野整就係真 不過好細下就真...我只開過es...左右睇位有d辛苦
不過做麥唔考試c仔...我覺唔錯...識幾個epc member都係開c仔

原帖由 Lily 於 2009-9-10 13:11 發表
BMW 用落真係好多大小問題(門開唔到..冷氣香埋...我之前老闆重要法院告bmw dealer賣問題一手車比佢)...而且內料設計50年不變
不過is都有d舊...玩下手重要夠鍾轉樣 ...不過日本車無麥野整就係真 不過好細下就真...我只開過es...左右睇位有d辛苦
不過做麥唔考試c仔...我覺唔錯...識幾個epc member都係開c仔

C230(250),同IS同級,大家都係2.5 V6.
不過耐用好唔好得過IS我唔敢講,但操控我覺得點都好D.

原帖由 馬自達士必 於 2009-9-10 11:54 AM 發表
打算換車,原本諗住換 A4 or 320i,後來聽聞 A4 的 CVT 唔多掂,唔值咁貴,跟住見到 GOLF VI GTI 到左,又平又靚,諗住即買,點知去 VWOWNER FORUM 到睇,嚇到即時宿沙.......
因為我差不多每天都要用車,所以可 ...

你講緊邊代320?

原帖由 Lily 於 2009-9-10 13:11 發表

C200 都賣 41萬,C230 完全 over budget...........

原帖由 luckyyu2004 於 2009-9-10 13:46 發表

你講緊邊代320?

梗係 E90,不過唔知會唔會好快轉款..........